Messi verslaat ei en heeft naast WK-winst ook Instagram-post met meeste likes ooit

Tech Woensdag 21 December 2022 Nos
Messi verslaat ei en heeft naast WK-winst ook Instagram-post met meeste likes ooit

Bij het begin van het schrijven van dit artikel heeft de post op Instagram 68.752.245 likes, 2 minuten later zijn er alweer 10.000 likes bij.

De Instagram-post van Lionel Messi, met foto's van de WK-winst van Argentinië, heeft de meeste likes op Instagram ooit.

Daarmee heeft Messi een foto van een mysterieus ei verslagen, die bijna 58 miljoen likes kreeg.

In de fotoreeks zijn Messi en zijn Argentijnse ploeggenoten te zien terwijl ze de winst van het WK Voetbal 2022 in Qatar vieren. De foto's werden twee dagen geleden door Messi gepost, na de WK-finale. Het was het laatste wereldkampioenschap van de 35-jarige Messi, die ook werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi en de gouden bal kreeg.

Vóór het record van Messi was de eerste foto van world_record_egg de meest gelikete Instagram-post. Die foto werd in 2019 gepost. Dagenlang was er speculatie over wie de foto had geplaatst. Uiteindelijk bleek het een 29-jarige Brit te zijn, die werkte in de reclamewereld. Hij wilde kijken hoe ver het bereik op sociale media kon gaan en hoe veel likes een foto van een ei kon krijgen.

Het ei stootte de eerste foto van de dochter van realityster Kylie Jenner, Stormi Webster, van de troon. Die foto had ruim 18 miljoen likes.

Bron: Messi verslaat ei en heeft naast WK-winst ook Instagram-post met meeste likes ooit