Wekdienst 20/5: Hoge Raad doet uitspraak spaartaks • Uitslagen CITO-toets

Politiek Vrijdag 20 Mei 2022 Nos
Wekdienst 20/5: Hoge Raad doet uitspraak spaartaks • Uitslagen CITO-toets

Goedemorgen! De Hoge Raad komt met een uitspraak of ook mensen die geen bezwaar hebben aangeketend gecompenseerd worden voor hun spaartaks. En een spannende dag voor leerlingen in groep 8: de uitslag van de eindtoets.

Eerst het weer: eerst is er nog wat zon, maar vanuit het zuidwesten komt veel regen aan. In het zuidoosten is er kans op zeer zware onweersbuien met overlast tot gevolg. Voor de buien uit wordt het 20 tot 26 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Bekijk hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De Europese Commissie onderzoekt of de bevroren tegoeden van Russische oligarchen gebruikt kunnen worden voor de wederopbouw van Oekraïne. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen zei gisteravond tegen de Duitse zender ZDF dat ze vindt "dat Rusland zijn bijdrage moet leveren".

De EU heeft voor zo'n 30 miljard euro aan Russische en Belarussische bezittingen bevroren, waaronder boten, vastgoed en kunst. Juristen kijken momenteel wat de mogelijkheden zijn om die middelen te gebruiken voor Oekraïne, zei Von der Leyen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Hevige onweersbuien, tientallen meldingen van stormschade en ondergelopen kelders: Nederland kreeg gisteren te maken met noodweer. Een overzicht in beeld.

Fijne dag!

Bron: Wekdienst 20/5: Hoge Raad doet uitspraak spaartaks • Uitslagen CITO-toets