Regering loopt boos weg uit Tweede Kamer

Politiek Donderdag 22 September 2022 Nos
Regering loopt boos weg uit Tweede Kamer

Er gebeurde gisteravond iets opvallends in de Tweede Kamer: Alle ministers liepen boos weg toen politicus Thierry Baudet aan het praten was. De reden is dat Baudet zei dat minister Kaag op school heeft gezeten op een plek waar volgens hem ook veel spionnen naartoe gingen.

Daarmee wilde Baudet het laten lijken alsof minister Kaag een spion is voor een ander land, zegt premier Rutte.

De politici van de regering vinden het heel erg dat Baudet doet alsof minister Kaag geheime dingen doet en eigenlijk niet te vertrouwen zou zijn.

Sigrid Kaag is minister van Financi├źn. Dat betekent ze erover gaat waar het geld van de regering naartoe gaat. Al een tijdje wordt ze ernstig bedreigd en heeft ze extra beveiliging nodig.

Bedreigingen

Volgens veel politici komen die bedreigingen onder andere door de slechte dingen die politicus Thierry Baudet over haar zegt. Deze keer was Sigrid Kaag er zo boos over dat ze opstond en wegliep.

Wat zou jij doen als iemand steeds vervelende dingen over je zegt? We hebben er een stelling over. Laat ons weten in de reacties hoe jij hiermee zou omgaan.

De andere ministers steunden minister Kaag en verlieten ook de zaal. En dat gebeurt bijna nooit in de Tweede Kamer. Na een tijdje kwam alleen premier Rutte weer terug.

Baudet wilde zijn woorden niet terugnemen en daardoor mocht hij niet meer praten van de voorzitter van de Tweede Kamer.

Bron: Regering loopt boos weg uit Tweede Kamer