Shirt Jordan verkocht voor recordbedrag van meer dan 10 miljoen dollar

Opmerkelijk Donderdag 15 September 2022 Nos
Shirt Jordan verkocht voor recordbedrag van meer dan 10 miljoen dollar

Veilinghuis Sotheby's heeft een wedstrijdshirt van de legendarische basketballer Michael Jordan voor meer dan tien miljoen dollar verkocht. Nooit eerder leverde een sporthistorisch kledingstuk meer geld op.

Eerder was het shirt waarin Diego Armando Maradona 'met de hand van God' scoorde tegen Engeland op het WK van 1986 het duurst verkochte sport-item. Dat ging voor zo'n 8,4 miljoen dollar onder de hamer.

Last Dance

Het shirtje van Jordan dat voor een recordbedrag verkocht werd aan een verzamelaar, droeg hij in 1998 tijdens de eerste wedstrijd uit de NBA-finals van dat seizoen.

Die duels tussen de Chigaco Bulls van Jordan en Utah Jazz kennen onder basketbalfans een mythische status. Jordan en zijn befaamde teamgenoot Scottie Pippen gingen in hun laatste seizoen bij de Bulls voor een kroon op hun werk. Dat lukte door Utah Jazz over zes wedstrijden te verslaan.

In 2020 maakte Netfix een documentaireserie over (onder meer) dat seizoen, met nadruk op de rol die Jordan speelde. Dat er een basketbalfanaat (met heel diepe zakken) er tien miljoen voor over had, is dus ergens wel te begrijpen.

'G.O.A.T'

Bij Sotheby's waren ze natuurlijk dik tevreden met de verkoop. Een woordvoerder van het fameuze veilinghuis vond het meer dan terecht dat er juist voor dit item meer dan tien miljoen werd neergelegd.

"Dit recordbedrag bevestigt de status van Michael Jordan als G.O.A.T (Greatest Of All Time, red.)", zei Brahm Wachter. "Dit bewijst dat zijn nalatenschap onveranderd relevant is gebleven."

Bron: Shirt Jordan verkocht voor recordbedrag van meer dan 10 miljoen dollar