Dode en 18 gewonden bij ongeluk met Britse bus in Antwerpen

Buitenland Zondag 19 Maart 2023 Nos
Dode en 18 gewonden bij ongeluk met Britse bus in Antwerpen

Bij een ongeluk in Antwerpen is vannacht een dode gevallen bij een ongeluk met een Britse bus. Achttien mensen raakten gewond. De dode is de chauffeur van de minibus. Een kind raakte zwaargewond, de overige passagiers zijn lichtgewond. Alle gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

In de bus zaten volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws een groep Britse joden die op familiebezoek waren geweest in Antwerpen. Vermoedelijk waren ze op de terugreis naar Londen en onderweg naar de Kanaaltunnel in Calais.

De bus raakte eerst een andere auto en reed zonder te stoppen met hoge snelheid verder, zegt de bestuurder van die auto tegen de politie. Hij reed achter de bus aan, stopte toen hij politie zag en lichtte die in over het incident.

De politie ging daarna achter de bus aan, die niet veel verder verongelukt bleek te zijn. Vermoedelijk is de chauffeur bij het afslaan op een kruispunt de macht over het stuur kwijtgeraakt door de hoge snelheid, tegen een paal gereden en op zijn kant terechtgekomen.

Bron: Dode en 18 gewonden bij ongeluk met Britse bus in Antwerpen