Wekdienst 19/3: Zwitsers praten verder over Credit Suisse • Feyenoord treft Ajax in titelstrijd

Binnenland Zondag 19 Maart 2023 Nos
Wekdienst 19/3: Zwitsers praten verder over Credit Suisse • Feyenoord treft Ajax in titelstrijd

Goedemorgen! In Zwitserland vindt topoverleg plaats over Credit Suisse, de noodlijdende bank bank wordt mogelijk overgenomen. En in de tip van de Eredivisie wordt het een spannende dag: Feyenoord treft Ajax.

Vanochtend komen wolkenvelden voor en plaatselijk valt nog een bui, maar de middag verloopt overwegend droog. Bij geregeld zon wordt het dan 10 tot 14 graden.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

Wat heb je gemist?

De Russische president Poetin is voor het eerst in bezet Oekraïens gebied geweest. De Russische president is na een bezoek aan de Krim doorgereisd naar de Oekraïense stad Marioepol.

Poetin kwam per helikopter naar de stad, die grotendeels verwoest is door Russische bombardementen. Hij werd volgens Russische media in een auto rondgereden voor een "werkbezoek". De nadruk lag daarbij op de wederopbouw van de stad.

Marioepol is de grootste stad die Rusland in handen heeft. De andere grote stad in het zuiden, Cherson, werd in november bevrijd.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De wereldberoemde Amerikaanse techsector die zetelt rond de baai van San Francisco blijkt veel kwetsbaarder dan gedacht. Hoe komt het dat een bankrun bij een kleine bank zoveel onrust veroorzaakt?

Verslaggever Simone Tukker ging op onderzoek:

Mooie zondag!

Bron: Wekdienst 19/3: Zwitsers praten verder over Credit Suisse • Feyenoord treft Ajax in titelstrijd