Persconferentie: iets minder corona-regels

Binnenland Vrijdag 14 Januari 2022 Nos
Persconferentie: iets minder corona-regels

Nog steeds zijn er veel corona-besmettingen in Nederland, maar er liggen niet zo veel mensen in het ziekenhuis als gedacht.

Daarom worden de corona-regels vanaf morgen iets soepeler.

Winkels

De regering heeft net op de persconferentie bekendgemaakt dat alle winkels open mogen tot 17:00. Je hoeft ook geen afspraak te maken om te shoppen. Ook mag je weer naar de kapper.

Sporten

Sporten, bijvoorbeeld in sportscholen, kan weer binnen en buiten. Publiek mag er nog niet bij zijn. Hoe het bij jouw sportclub precies zit, moet je wel zelf even checken.

Mondkapjes

Mondkapjes worden op meer plekken verplicht en moeten dan van het 'type 2' zijn (speciale mondmaskers voor in het ziekenhuis).

Scholen

Basisscholen en middelbare scholen waren al open. Maar ook studenten mogen na het weekend weer naar het mbo, de hogeschool en de universiteit.

Horeca

Cafés, restaurants, theaters en bioscopen moeten nog wel dicht blijven. Op 25 januari wordt bekeken of de horeca en de cultuursector open kunnen.

Het was de eerste corona-persconferentie van het nieuwe kabinet, met nog steeds Mark Rutte als premier en dit keer ook met Ernst Kuipers als corona-minister.

Bron: Persconferentie: iets minder corona-regels