Nieuwswekker: Ali B overvallen + Weer persconferentie

Binnenland Vrijdag 26 November 2021 Nos
Nieuwswekker: Ali B overvallen + Weer persconferentie

Goedemorgen! Tijd voor een verse Nieuwswekker. Hier lees je wat er in de nacht is gebeurd en wat er vandaag nog gaat gebeuren. Natuurlijk eerst het weer.

Het weer

De dag begint op de meeste plaatsen droog, alleen in het oosten kan een bui vallen. Vanmiddag en vanavond gaat het op meer plekken regenen, en daar kan ook wat natte sneeuw bij zitten.

Dit gebeurde terwijl je sliep:

- Rapper Ali B is gisteravond overvallen. Het gebeurde vlakbij zijn huis in Almere. Volgens Omroep Flevoland is een Rolex-horloge meegenomen. Ali B wil daar vanwege het politieonderzoek nog niks over zeggen. In een video op Instagram zegt hij dat hij de overvallers heeft gegeven wat ze wilden hebben om er vanaf te zijn.

- PSV heeft met 2-0 gewonnen in de Europa League. Ze versloegen voetbalclub SK Sturm Graz uit Oostenrijk. PSV heeft nu nog 1 punt nodig om door te gaan in de Europa League. AZ speelde in die Conference League met 1-1 gelijk tegen JK Jablonec en is door naar de volgende ronde. Eerder op de avond plaatste Feyenoord zich ook door een gelijkspel tegen Slavia Praag. Vitesse is nog niet zeker van een plekje. Die club speelde gelijk met 3-3 tegen Rennes.

Dit is vandaag in het nieuws:

- Premier Rutte en coronaminister De Jonge geven vandaag om 19:00 weer een persconferentie. De laatste weken gaat het de verkeerde kant op met de coronacijfers. Er zijn veel besmettingen en in de ziekenhuizen wordt het steeds drukker. De Jonge zei daarover dat het er somber uitziet en dat er strengere maatregelen zouden komen. Vanavond horen we welke dat zijn.

- De vrouwen van het Nederlands elftal nemen het vanavond op tegen Tsjechië in de kwalificatie voor het WK voetbal. De vorige keer tegen Tsjechië werd het 1-1, dus de Oranjevrouwen willen dit keer zeker winnen. Ze moeten het wel zonder Lieke Martens, Jackie Groenen, Aniek Nouwen en Sisca Folkertsma doen. Die zijn geblesseerd.

- Vandaag is het Black Friday. Dat is de dag dat veel winkels extra korting geven op hun spullen. In de Verenigde Staten wordt soms zelfs letterlijk gevochten om koopjes. En ook in Nederland wordt drukte verwacht. Check hier hoe het eraan toe gaat:

En dan nog even dit:

Kinderen in de Schilderswijk in Den Haag gingen met een cadeautje naar het politiebureau. Dat deden ze om agenten te bedanken voor hun werk tijdens de rellen van afgelopen weekend. Wij zochten groep 8 van basisschool Startpunt op.

Bron: Nieuwswekker: Ali B overvallen + Weer persconferentie